ATHENEUM MAASLAND


Samen met onze basisscholen van het GO! uit de buurt hebben we een recyclage project voor plastics opgezet. De leerlingen van het basisonderwijs sorteren en verzamelen alle soorten plastics en wij herbruiken deze!

Hiervoor hebben we van de scholengroep fondsen gekregen om machines aan te kopen. 

Met onze shredder vermalen we de kunststoffen tot kleine korreltjes, deze worden met de sheetpress omgevormd tot platen waarmee we aan de slag kunnen!

We kunnen deze platen, naargelang het type kunststof, vacuĆ¼mvormen of in onze lasersnijder bewerken. Foto's hiervan vindt u op onze facebookpagina! 

Bovendien hebben we een 3d printer aangekocht om zelf onze werkstukjes te printen. De leerlingen van de basisscholen komen bij ons op school projecten uitwerken en zullen in 2014-2015 ook onze infrastructuur en know-how kunnen gebruiken om bepaalde lessen te geven. Meer info volgt op onze facebookpagina!

We zijn altijd op zoek naar partners uit de onderwijswereld of de industrie om ons project verder uit te werken en op deze manier een steentje bij te dragen aan het milieu. Bovendien maken we op deze manier jongeren ook warm om voor een technische richting te kiezen! Door de laatste nieuwe snufjes aan te kopen en jongeren er al zeer jong mee vertrouwd te maken, laten we zien dat techniek cool is!